ترس از نتیجه نگرفتن از مسیری که به آن علاقه دارید، معمولاً ناشی از ترکیبی از عوامل درونی و بیرونی است. در ادامه توضیح مختصری راجع به ترس ها را مرور میکنیم البته که هرکدام از این ترس ها به تنهایی توضیح بسیار مفصلی دارد.
ممکن است فرد به خودش و تواناییهایش اعتماد کافی نداشته باشد و به این فکر کند که آیا واقعاً میتواند در مسیر مورد علاقهاش موفق شود یا خیر. که این با دیدن و شنیدن الگوهایی که به توانایی و ویژگی هایشان ایمان ندارند بی ربط نیست.
که بزودی در فایل های ویدئویی که در سایت mnazari.com قرار خواهد گرفت مفصل در مورد آن توضیح داده شده.
فشارهای اجتماعی و انتظارات: جامعه، خانواده یا دوستان ممکن است مسیرهای سنتیتر یا "امنتر" را ترجیح دهند و این فشار میتواند فرد را نسبت به انتخابهایش مردد کند.
برخی مسیرها (مثل هنر، کارآفرینی یا ورزش) ذاتاً نتیجهای تضمینشده ندارند و موفقیت در آنها به عوامل متعددی از جمله تلاش، زمان و باور و استمرار بستگی دارد.
ترس از شکست در جامعه گاهی بهعنوان یک ناکامی جدی دیده میشود، نه یک تجربه یا فرصتی برای یادگیری. این نگاه میتواند ترس از امتحان کردن مسیرهای جدید را تقویت کند.
زمانیکه شما در گذشته یک مسیر یا کار را امتحان کرده اید و به هر دلیل به نتیجه نرسیده اید.امروز با باور قدرتمند و توانایی بهتر باز مردد میشوید که همان مسیر را قوی تر شروع کنید. این همان ترس از شکست است که تعداد کمی با توجه به آن باز اقدام به عمل میکنند.
دیدن موفقیت دیگران در مسیرهای مختلف، ممکن است فرد را به این فکر بیندازد که خودش هرگز به چنین موفقیتهایی نمیرسد.
راهکارها برای مقابله با این ترس:
1. تعیین اهداف کوچک و قابل دسترس: بهجای تمرکز بر نتیجه نهایی، روی گامهای کوچک تمرکز کنید تا حس موفقیت و پیشرفت را تجربه کنید.
پذیرش عدم قطعیت: موفقیت هیچگاه ۱۰۰٪ تضمینشده نیست. اما حرکت در مسیر علاقه به شما انگیزه و انرژی میدهد، حتی اگر نتیجه نهایی مطابق انتظارات نباشد.
تمرکز بر فرآیند، نه نتیجه: وقتی از مسیر لذت ببرید، حتی اگر نتیجه مطلوب نباشد، باز هم تجربهای ارزشمند بهدست آوردهاید.
به خودتان اجازه دهید اشتباه کنید و از اشتباهات درس بگیرید. این بخشی از فرآیند رشد است. این کمال گرایی که نباید اشتباه کرد و یا در کاری باید موفق شوید و یا نباید آن را شروع کنید باور خوبی نیست و نمیتواند به شما کمکی بکند. سعی کنید قدم بردارید و تجربه کسب کنید.
صحبت با افراد موفق در مسیر مشابه یا افرادی که حمایتکننده هستند، میتواند ترسهای شما را کاهش دهد و انگیزه بیشتری ایجاد کند. توجه کنید که با چه افرادی هم صحبت میشوید توجه کنید که افرادی که در صنعت طراحی لباس یا.. به نتیجه رسیده اند چه باورهای خوبی دارند و آنها را الگوی خود قرار دهید نه افرادی که در هیچ کاری نتیجه نگرفته اند و دوست دارند شما هم به نتیجه ای که میخواهید نرسید.
حرکت در مسیر علاقه، حتی اگر پر از عدم قطعیت باشد، معمولاً ارزشمندتر از ماندن در جایی است که شما را از خودتان دور میکند.
باور کنید زمانیکه در مسیر علاقه تان قدم برمیدارید و ترس هایتان را مینویسید و با آنها روبرو میشوید معجزه رخ میدهد. من در مورد ترس در مسیر علاقه تجربیات زیادی دارم که دوست دارم در فایل های ویدئویی در آینده مفصل در مورد آنها صحبت کنم.
مواجه شدن با ترس در مسیر علاقه نتایج باور نکردنی به همراه دارد ، اگر با شجاعت و پایداری همراه باشد، میتواند نتایج مثبت و تأثیرگذاری داشته باشد. این نتایج شامل موارد زیر میشود:
1. رشد شخصی: مواجهه با ترسها به شما کمک میکند که از محدودیتهای ذهنی و احساسی عبور کنید و به فرد قویتر و خودآگاهتری تبدیل شوید.
2. افزایش اعتماد به نفس: غلبه بر ترسها به شما یادآوری میکند که توانایی روبرو شدن با چالشها را دارید، و این حس اعتماد به نفس را در شما تقویت میکند. خواجه شدن با ترس ها خودتان را در مقابل خودتان قرار میدهد و به خوبی میتوانید ببینید چه کسی هستید و با چه توانایی هایی که اگر این ترس را کنار بگذارید به چه شخصیتی تبدیل خواهید شد. اینکه بدانید از چه چیزی و به چه دلیل میترسید اعتماد به نفس عحبیبی در وجودتان خلق میشود.
3. پیشرفت در مسیر علاقهمندی: با عبور از ترسها، میتوانید به طور مستقیم در مسیر علاقه و اهداف خود قدم بردارید و به رویاهای خود نزدیکتر شوید. وقتی با ترس ها مواجه میشوید و قدم برمیدارید و نتایجی که بدست میآید شما را مصصم از برای ادامه مسیر میکند. هر بار که نتیجه مثبتی میبینید انگیزه و باور عجیبی در وجودتان شکل میگیرد.
4. کسب تجربه و یادگیری: حتی اگر نتیجه مواجهه با ترس به ظاهر شکست باشد، تجربه و درسهایی که به دست میآورید، ارزشمند و مفید خواهند بود. من باور دارم اقدام کردن و به نتیجه دلخواه نرسیدن از اقدام نکردن و ترسیدن
بسیار ارزشمند تر است. بنابراین در مسیر علاقه هایم قدم برمیدارم و سعی میکنم با ترس هایم مواجه شوم و تجربه های بیشتری بدست بیاورم.
5. رهایی از احساس پشیمانی: وقتی با ترسهای خود روبرو میشوید، احتمال کمتری وجود دارد که بعدها از "تلاش نکردن" پشیمان شوید. یکی از موضوعاتی که باعث احساس گناه میشود این است که چرا آن کار را انجام ندادم . چرا با ترسم مواجه نشدم و ... چند نفر را میشناسید که کارشان حسرت خوردن از کارهایی ست که میتوانستند انجام دهند ولی با ترسهایشان کنار آمدند.
ترس معمولاً مانعی ذهنی است، و با روبرو شدن با آن، درمییابید که قدرت و توانایی بیشتری از آنچه تصور میکردید دارید.
زندگی یک بازی ست که افراد ترسو را با ترفند های متفاوت بازی دهد که مشخص شود میخواهند با ترس هایشان مواجه شوند یا نه. در آخر تو در این زندگی باید مسیر علاقه هایت را پیدا کنی و مطمئناً با ترس هایی مواجه میشوی که مانع از ادامه حرکتت شود. اما اگر با توجه به ترس هایت اقدام به عمل کنی به چشم خود نتایجی را میبینی که فکرش با هم نمیکنی. پس با توجه به هرچیزی که از انجام آن میترسی ،اقدام کن.