طراح الگو کسی ست که که الگو های دقیق و فنی تهیه می‌کند. این مهارت یک شغل تخصصی در صنعت مد به حساب می‌آید.
در ادامه وظایف یک الگو کش را توضیح خواهم داد. 
آماده سازی الگو : یک طراح الگو بر اساس طرح های اولیه که طراح مد برای او فراهم کرده الگوی دقیق را برای برش پارچه طراحی میکند چراکه برس ها اندازه و جزئیات دقیقی دارند. 
تبدیل شدن طرح به الگو: طراح الگو باید توانایی این را داشته باشد که طرح فلت را به دوبعدی و سه بعدی تبدیل کند.
اصلاح الگو: وقتی الگو آماده شد الگو ساز باید آن را آزمایش کرده و اصلاحات لازم را روی آن انجام دهد.
الگو ساز موفق برای تایید الگوهای خود باید با یک طراح مد ارتباط و همکاری داشته باشد. 
ویژگی های طراح الگو
طراح الگو باید مسلط به تکنیک های برس و دوخت و همچنین شناخت خوبی از کار کردن با مواد مختلف را داشته باشد.
باید متفکر و ایده پرداز باشد.
تسلط داشتن بر نرم افزارها برای سرعت دادن به روند کار 
نقش طراح الگو جایگاه مهمی در صنعت مد دارد. در واقع یک پل ارتباطی بین طراح مد و تولید کننده است و باید کار خود را به خوبی بلد باشد. 
در این بخش قصد دارم به صورت جزئی درآمد یک طراح الگو را توضیح دهم.
درآمد طراحان الگو به نسبت تجربه ای که دارند متغیر است. کسی که در این صنعت سالهای زیادی تجربه کسب کرده قطعاً درآمد بالایی نسبت به طراح های دیگر دارد.
همچنین همکاری با برند های مطرح در ادامه کار میتواند تاثیر خوبی در روند درآمد این کار داشته باشد. محل کار هم یکی دیکر از مواردی ست که باعث تاثیر در این روند درآمدی میشود.
یکی دیگر از مواردی که به این روند کمک میکند نوع همکاری یک طراح الگو ست. طراح الگو مستقل درآمد متفاوتی با طراح الگویی دارد که با شرکت ها همکاری میکند.
یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در درآمد طراح الگو فعالیت در دسته بندی های این صنعت است. پوشاک. کیف و کفش و..
در ایران درآمد یک طراح الگو متغیر است ولی حدوداً بین ۱۰ تا ۲۵ ملیون تومان در ماه است که همین هم بسته به نوع کار شخص بستگی دارد. اگر همکاری شما به صورت قرار دادی یا پروژه ای باشد این رقم متفاوت است.
البته این ارقام در واقعیت میتواند خیلی بیشتر و شاید خیلی کمتر از این باشد و همه بستگی به باور و سبک کار شخص است.
و اما نقطه شروع این شغل
اگر به شما گفته آمد که باید قبل از شروع این کار استعداد آن را داشته باشید یک دروغ بزرگ است.
نکته مهم این است که اگر این حرفه را به عنوان شغل خود انتخاب کرده اید یعنی به آن علاقه دارید به همین جهت افرادی هستند که بدون شرکت در دوره های آموزشی شروع به یادگیری میکنند.
با اینکه به شخصه با روند آموزشی و تدریس آموزشگاه های مرتبط با این صنعت در ایران مخالفم ولی این موضوع را کتمان نمیکنم که برای یادگیری اصول اولیه این حرفه باید آموزش دید و این آموزش هارا تجربه کرد.
اما متاسفانه موسسه ها و مراکز آموزشی ما تجربه عملی این آموزش هارا در اختیار کسی قرار نمیدهند و من کمتر کسی را دیدن ام که همان آموزش ها را به صورت عملی تجربه کند. ولی با توجه به این نکات سعی کنید آموزش های اولیه را ببینید و پس از آن قدم های بعدی به شما گفته خواهد شد. 
بنابر این سعی کنید کارکرد با نرم افزارهای مرتبط را یاد بگیرید تا حدامکان پارچه ها را بشناسید چون در روند کار با آنها سرو کار دارید.
آموزش های را که دیده اید به صورت عملی درآورید و یک نمونه کار برای خود با هر ابزار موجودی که دارید آماده کنید. 
این کار کمک میکند یک تجربه و تصویر از شروع کار خود داشته باشید.
در این مسیر قدم به قدم با افرادی آشنا میشوید که در این صنعت فعالیت دارند و این آشنایی و همکاری می‌تواند در روند کارتان مفید باشد. و در آخر 
ثابت قدم بمانید و بدانید به نتیجه رسیدن در این کار تکامل میخواهد .
صبر داشته باشید و قدم به قدم پیش بروید و به فکر این باشید که استاندارد خود و کارتان را بالا ببرید. این صبربه نتیجه دلخواه می‌رسد فراموش نکنید بهترین طراح های الگو تاریخ که نام آنها را می‌شنوید روزی از نقطه صفر شروع کرده اند و هیچکس طراح الگو به دنیا نیامد

درج نظر