طراحی لباس نیازمند علاقه باور متفاوت بودن و تمرکز است. البته که این دیدگاه شخصی من است. و شاید همه کسانی که در این صنعت فعالیت دارند با این دیدگاه موافق نباشند. توجه به شخصیت و ارزش و لیاقت مشتری ونیاز آنها با توجه به جزئیات کار منجر به یک محصول فاخر و منحصر به فرد میشود. 
تولید پوشاک در همه دوره ها از جایگاه قابل قبولی در اجتماع برخوردار بوده و نیاز تمام افراد جهان را تامین کرده که خود این نشان دهنده یک تغییر بزرگ است. 
صنعت پوشاک یک جریان مداوم برای طراحان و تولید کنندگان پوشاک است. 
(دقت کنید این مقدمه انگیزشی تمام آموزش های طراحی لباس است. و شما کم کم آماده و برانگیخته میشوید که انتخاب خوبی کرده اید و ورود موفق آمیزی به این صنعت داشته اید.)
میتوانید محتوا روانشناسی طراحی لباس را مطالعه کنید که به یقین دیدگاه شما را نسبت به طراحی لباس بازتر میکند. و به شما کمک میکند با دیدگاه بسیار متفاوت این مسیر را شروع کنید. 
( اما در این محتوا قصد دارم باور اکثریت مردم و طراحان لباس را یادآوری کنم که تفاوت دیدگاه ها را بشناسید. )
( نکته هایی در مورد طراحی لباس)
طراحی لباس خلاقیت و اصول خاصی دارد. که باعث میشود طراحی های شما خاص از جلوه کند و در کنار این هدفی دیگر به عنوان کاربری بودم آن یک موضوع مهم دیگر است.
شما باید در آغاز از هدف و مشتری بازار آگاه باشید توجه داشته باشید که این فقط خواسته اساتید و جو حاکم بر شرایط است. و میتواند اینطور هم نباشد. که در محتوا روانشناسی طراحی لباس این موضوع روانشناسی شده است.
پس شما باید جدید ترین متد هارا دنبال کنید شما باید همه نرم افزارهای رسم الگو و... را آموزش ببینید. 
تحقیق و مطالعه . برسی متد ها. مطالعه اخبار و مجلات .شرکت در نمایشگاه ها. موضوعاتی از این قبیل میتواند شما را نسبت به صنعتی که قرار است بخشی از وجودتان شود را آگاه کند. اما واقعیت چیز دیگری ست.
(من محمد نظری در همه مطالب و محتواها قصد دارم در تمام آگاهی هایی  که به اشتراک میگذارم ذهنیت متفاوت بودن را ترویج دهم‌. بنابراین از تجربیاتم حرف میزنم نه از شنیده هاو دیده ها)
موضوعاتی که گفته شد و در ادامه به آن خواهیم پرداخت واقعیت بازار آموزشی طراحی لباس در ایران است. 

 

طراحان ناکام


( اما نباید این را فراموش کرد که واقعیت زندگی هرکسی مختص به خود اوست نه کس دیگر) 
طراحی لباس میتواند یک شغل دوست داشتی با دستاورد های فوق العاده باشد. البته اگر شما با روش های خودتان آن را پیش ببرید. اینکه هر کاری اصول و قواعد خودش را دارد درست است اما این اصول و قواعد را چه کسانی و با چه نتایجی تحریف کرده اند؟ به کلمه قبل توجه کنید تحریف کرده اند نه تعریف. تحریف یعنی اضافه کردن چیزی به اصل موضوع که به دلخواه خود شخص بوده. ولی تعریف یعنی انتقال دادم همان موضوع بدون کم و زیاد کردن کلمه ای. 
برای مثال در دوره های آموزشی به دانش آموزان مبانی که نام آن اساسی نربن مبانی طراحی لباس است را آموزش می‌دهند که شامل مبانی طراحی لباس. اصول زنگ شناسی . شناخت پارچه و تکنولوژی مدرن به همراه معرفی تاریخچه مدو.. است. 
طراحی لباس در ایران به عنوان شغل شناخته نشده یعنی اگر دریک جمع ابراز وجود کنید و شغل خود را معرفی کنید نتیجه ای که شاهد خواهید بود نگاه متعجب مردم است به نظر من کسانی که امروزه در حال آموزش دادن مباحث و اصول طراحی لباس هستند کسانی نیستند که باید باشند.
یعنی نتیجه قابل قبول و هدف بزرگی ندارند . تعجب نکنید اگر بگویم که این را میشود از سرفصل های آموزش های آنها فهمید. 
اکثریت مردم طراح لباس را به عنوان یک رشته دانشگاهی میشناسند ما هرنمع پوشاکی را میبینیم و خرید میکنیم اما ذهنیتی در مورد طراحی های آنها نداریم و اکثر مواقع از کنار آنها زد میشویم تا به حال تجربه داشته اید که در زمان خرید پوشاک به جزئیات دوخت و طراحی آن توجه کنید ؟ 
قطعا جواب منفی ست. میدانید چرا ؟ چون مثلا در پوشاک مردانه هنوز که هنوز است یک روند تکرار تکرار و تکرار تولید و عرضه میشود. و زمانی که این اتفاق نیفتد که افتاده ، کسی به طرح و چگونگی تولید آن توجه نشان نمی‌دهد . 
امروزه پوشاک یک تعریف برای اکثریت مردم دارد ، اینکه پوششی در مقابل عریان نبودن اندامشان شود .وگرنه به عنوان نماد و ارزش از پوشاک اسم نمی‌برند. 
( این موضوعات را یادآوری میکنم که بدانید این موضوع ها مهم تر از همه اصول و متد هاست.)
چون بیشتر اساتید هم هنوز به درک این صنعت و این آگاهی ها پی نبرده اند. و فقط از سر تکلیف مطالبی که از قبل مشخص شده را به شما آموزش می‌دهند که متاسفانه هیچ کمکی به شما نخواهد کرد  بلکه دزد زمان و پول و انگیزه شماست.

من مخالف روش های آموزشی طراحی لباس نیستم ولی تمریه هایی که مرا از این مسیر آگاه تر کرده به من این درک را داده که ( خلاق اصول و قواعد حرکت کردن ایده و نوآوری های جدید و عجیبی به شخص می‌دهد)
در بازاری که کسی حرف تازه ای از ایده پردازی و سنت شکنی نمی‌زند آموزش روند سازنده ای نیست بلکه یک مسیر سوخته است. باید بدون تعارف بگویم که سنت شکنی و ایده پردازی و اینکه خودتان باشید را هیچ جا آموزش نخواهید دید. چون شما از بدو تولد خالق به دنیا آمده اید و بینهایت ایده هایی در درون شماست که فقط باید از آنها آگاه شوید. قطعاً اگر به مربی های آموزشی خود بگویید که قصد سنت شکنی در طراحی لباس را دارید و می‌خواهید سبک جدیدی به دنیای مد اضافه کنید بی شک شما را از انجام این کار نه بلکه از فکر کردن به آن منصرف می‌کنند. در محتوا روانشناسی طراحی لباس توضیح داده ام که در شروع کار چه اندازه آماده پرداخت بها برای تبدیل شدن به چیزی بودم که میخواستم. اما فقط باور های ترس و نمیشود را به من آموزش دادند. 
نه فقط در صنعت طراحی لباس که در همه زندگی کسی که نتیجه قابل قبولی نگرفته حرفی برای گفتن ندارد و اگر هم داشته باشد ترس هایش را که مانع رسیدن به ایده آلش بود را به شما نصیحت میکند. و از نباید ها و نشد ها حرف میزند و شما را دلسرد تر میکند. و در آخر چیزی وجود ندارد که نتوانید آن را بدست بیاورید مگر نخواهید و یا اقرار به ناتوانی کنید. منطقی نیست کاری که کسی تابه حال انجام نداده را شما هم انجام ندهید فقط به صرف اینکه آن شخص نتیجه نگرفته و یا شکست خورده. بنابراین همیشه بیشترین نصیحت هارا از کسانی می‌شنوید که شکست خورده اند.

 

درج نظر