احساس لیاقت یعنی باور داشتن به ارزش ها و ویژگی های درونی و بیرونی خود. این احساس میتواند در جنبههای مختلف زندگی، از جمله شغل و روابط و تمام جوانب زندگی تأثیرگذار باشد. ببینیم چه موضوعاتی پیش زمینه احساس لیاقت هستند.
اعتماد به نفس: اعتماد به نفس نتیجه گرفتن از افکار و باور ها و قدم برداشتن در یک مسیر و مواجه شدن با ترس هاست. اعتماد به نفس در یک کلام از انجام دادن کارهایی ست که انجام دادن آنها به شما حس خوبی میدهد. مخصوصاً در مسیر علاقه به کار و حرفه ای که دارید باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود.احساس لیاقت یعنی اعتماد داشتن به شناخت و توانایی های فردی خود. این اعتماد به نفس میتواند در تصمیمگیریها و مواجهه با چالشها بسیار مؤثر باشد.
خودآگاهی: خودآگاهی یعنی شناختن و آگاه بودن از نقص های شخصیتی و حتی ویژگی های مثبت خود. آگاهی داشتن از نقاط قوت و ضعف خود یعنی خودشناسی که مهم ترین بخش بوجود آمدن احساس لیاقت در شخص است. این خودآگاهی به آنها کمک میکند تا در مسیر رشد و پیشرفت خود گام بردارند.
ایجاد اهداف: افرادی که احساس لیاقت دارند، معمولاً اهداف بلندپروازانهتری برای خود تعیین میکنند و برای رسیدن به آنها تلاش میکنند. این احساس به آنها انگیزه میدهد تا به سمت پیشرفت حرکت کنند. هدف یک انرژی فوق العاده زیاد در شخص به وجود می آورد که البته همراه خود جسارت قدم برداشتن به سمت آنها را میدهد. هیچ کسی را نخواهید دید که هیچ هدف و دلیلی برای زندگی خود نداشته باشد و احساس ارزشمندی و لیاقت کند.این یک تضاد است چون مسیر و هدف مشخص است که احساس ارزشمندی را در شما شکل میدهد. شما زمانیکه کاری را به سرانجام میرسانید یا در مسیر مورد علاقه تان هستید احساس ارزش میکنید.
تاثیر بر روابط: احساس لیاقت میتواند بر روابط فرد با دیگران تأثیر بگذارد. افرادی که به خود ارزش قائل هستند، معمولاً روابط سالمتری برقرار میکنند و به دیگران نیز احترام میگذارند. احساس لیاقت به شما حد و مرز میدهد. اینکه هرجایی نباید بروید و با هرکسی نباید روابط داشته باشید مگر افرادی که مثل خودتان در مسیر هدف هایشان باشند. این بی احترامی به افراد نیست بلکه همراه نبودن با آنها ست چرا که من معتقدم کسی که هم فکر من نباشند و نتوانم چیزی از آنها یاد بگیرم رابطه ای بی هدف است حالا هرچه قدر هم در آن روابط شاد باشم.
تاثیر در عملکرد: در محیطهای کاری و حرفهای، احساس لیاقت میتواند به بهبود عملکرد و افزایش بهرهوری کمک کند. افرادی که به خود ایمان دارند، معمولاً در کارهای خود موفقتر هستند. چرا که سعی میکنند کار خود را به خوبی انجام دهند. من معتقدم اگر طی میکشید و شغل شما این است باید با جان و دل این کار را انجام دهید و این یعنی به خودتان و هدفتان آنقدر اعتماد دارید که حاضرید به خاطر آن یک برهه حتی کوتاه طی بکشید. و این کار را به درست ترین شکل انجام میدهید.
احساس لیاقت یک عنصر کلیدی در زندگی موفق است. این احساس میتواند به افراد کمک کند تا به راحتی به اهداف خود برسند و زندگی معنادارتری داشته باشند.